Su Ürünleri Üretimi Yüzde 18,6 Artış Gösterdi Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre, su ürünleri üretimi geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 18,6 artışla 1 milyon 7 bin 921 ton oldu. Avcılık ve Yetiştiricilik Üretim Oranları Üretimin yüzde 38,4’ü avcılık yoluyla elde edilen deniz balıklarından, yüzde 3,3’ü diğer…
Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre, su ürünleri üretimi geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 18,6 artışla 1 milyon 7 bin 921 ton oldu.
Üretimin yüzde 38,4’ü avcılık yoluyla elde edilen deniz balıklarından, yüzde 3,3’ü diğer deniz ürünlerinden, yüzde 3,3’ü iç su ürünlerinden ve yüzde 55’i yetiştiricilik ürünlerinden oluştu.
Geçen yıl avlanan deniz balıkları miktarı 387 bin 115 ton oldu. Bu balıklar arasında en yüksek miktarla hamsi 273 bin 915 ton ile kayıtlara geçti. Hamsiyi çaça ve sardalya takip etti.
2023’te yetiştiricilik yoluyla yapılan üretim yüzde 7,6 artarak 553 bin 862 ton oldu. Denizlerde 399 bin 529 ton, iç sularda ise 154 bin 333 ton yetiştiricilik ürünü elde edildi. En çok yetiştirilen balık türleri ise alabalık, levrek ve çipura oldu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]